Sivut

Koh Chang

Koh Chang
enari.tauk@gmail.com

tiistai 4. lokakuuta 2011

1-2.10

1.10 klo. 7.15 Turun lentoasema. Enari katsoo ulos ikkunasta ja kylmät väreet kipuavat selkäpiitaa pitkin. Tuoko on se kone jolla pian lennämme pilvien halki kohti Riikaa?
  Lentokone nousee ja odotukset osuivat oikeaan, tärinää ja huminaa koko matkan ajan. Pikkuinen potkuriturbiinikoneemme saapuu Riikan lentoasemalle, missä alkaa arvuuttelu seuraavista tapahtumista. Ovatko matkalaukkumme varmasti mukana? Minne seuraavaksi tulisi mennä? Palveluhaluton henkilökunta ei tee asioita helpoksi ja ehdimme juuri ja juuri kirjautumaan lennolle.
  Lento Riikasta Moskovaan ei myöskään suju ilman kuoppia. Vaikka kone on suurempi, matkanvarrelle sattuneet pilvet heiluttavat konetta. Moskovan lentokentällä tunnelma on kiireinen ja ahdistava. Suurella lentokentällä ihmisiä tulvii joka suunnasta. Yhdeksän tuntia tällaisessa paikassa?! Tunnelma rauhottuu kuitenkin illan mittaan, mutta neljään tuntiin jääneet yöunet tekevät olosta heikon. Bangkokin lento sujuu jo rauhallisemmin. Suurin kone missä kumpikaan meistä on koskaan ollut. Lento on tasainen ja miellyttävä ja ruoka sekä yöunet tekevät terää.

  Vihdoinkin perillä Bangkokissa, missä ilma on reippaasti yli 30 astetta ja kosteus on niin suuri, että paita on märkä hetkessä. Ja sitten miettimään miten edetä Changin saarelle. Päätimme valita taxin ja hyväksi onneksemme eräs brittinuorukainen halusi jakaa sen kanssamme. Koska emme sopineet hintaa etukäteen taxikuski ajatutti meitä ympäri kaupunkia taximittarin raksuttaessa. Jo kokeneena Thaimaan matkaajana britti sitten herättyään päiväuniltaan tajusi tilanteen. Taxikuski ei myöntänyt ajaneensa tahallaan väärään suuntaan, joten nousimme taxista ja lähdimme metsästämään uutta kyytiä. Britti katosi tiehensä ja jätti meidät aloittelijat oman onnemme nojaan.
  Eräs paikallinen äkkäsi meidät, meidän tiiraillessamme karttataulua. Hän avuliaasti kertoi, että meidän tulisi mennä läheiseen turistikeskukseen, josta voisimme ostaa matkamme suhteessa edullisesti. Tarjosipa vielä kyydin tuktukillaan, tietenkin maksua vastaan. No tämän turistikeskuksen tarkoituksena oli myydä meille järkyttävän hintainen pakettimatka koko meidän reissun ajaksi. Ja aivan jonnekin muualle kuin alunperin olimme suunnitelleet ja aivan muilla, kuin meidän omilla ehdoillamme. Kiitos, mutta ei kiitos!
  No otimme sitten taksin ja sovimme hinnan etukäteen ja pääsimme jopa oikeaan paikkaankin. Nelisen tuntia autossa istuttiin ja auto ajoi meidät lauttasatamaan. Sieltä sitten lautalla saarelle ja saarella lavataksikyydillä Klong Phrao beach:sillä sijaitsevaan hotelli Sofiaan. Illalliset käytiin haukkaamassa läheisessä seafood-ravintolassa, jonka musiikki miellytti, mutta hinnat eivät. Sitten hotellille ja raskaan päivän jälkeen viimein unta kaaliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti