Sivut

Koh Chang

Koh Chang
enari.tauk@gmail.com

sunnuntai 23. lokakuuta 2011




Pattayalla meno oli hieman toisenlaista, kuin aijemmissa kohteissamme. Tavarat ja palvelut olivat halpoja ja juopottelukin aijempaan verrattuna. Yhtään halpaa ravintolaa emme tosin löytäneet. Useimmat kapakat ovat auki läpi yön, joten jos kärsii univaikeuksista, kannattaa valita huone jostain vähän syrjemmästä. Meitä meno ei kovasti haitannut, vaikka emme aina jaksaneetkaan olla siihen osallisena.

Oli mielenkiintoista seurata omin silmin miten tämä seksiturismi toteutuu käytännössä. Pattayalla koimmekin eräänlaisen kulttuurishokin. Seksin myyminen ei tapahdu vain tyttöbaareissa ja niiden edustalla, vaan koko rantakatu on täynnä naisia, jotka metsästävät yksinäisiä miehiä. Seksiä kaupitellaan myös erilaisten esiintymisten muodossa. Milloin naiset tanssivat laivastoasuissaan, milloin pelaavat pingistä sukupuolielimillään tai vetävät sieltä mitä kummallisempia esineitä. Näiden esitysten tarkoituksena on myydä, eikä kohteena ole vain yksinäiset miehet. Tämän vuoksi voin kuvitella, että etenkin vanhemmille naisille Pattayan yöelämä saattaa aiheuttaa kiusallisia tilanteita.

Pattayan naisten kirjo on mielenkiintoinen. Heitä löytyy miltei kaikissa ko'oissa ja ikäluokissa. Osa on hyvinkin huoliteltuja, osa arkisia. Toisilla pukeutuminen on minimaalista, toiset pukeutuvat konservatiivisemmin. Jotkut ehdottelevat ohikulkijoille, toiset tyytyvät odottamaan ottajaansa. Olen yhä hieman häkellyksissä siitä, miten suuri osa Pattayan naisista onkin todellisuudessa miehiä. Monet Pattayan ladyboyt ovat häkellyttävän kauniita. Tässä kohtaa asettaisin naurunalaiseksi länsimaisen kauneusihanteen, mitä ei monikaan oikea nainen Thaimaassa pysty täyttämään, mutta mihin ladyboyt pystyvät. Pitkine, solakoine vartaloineen ja plastiikkakirurgian suomine täyteläisine rintoineen nämä ladyt täyttävät huippumallien mittasuhteet mennentullen.  He ovat jopa jossain määrin hieman myyttisten satuolentojen kaltaisia, jollain tavalla epätodellisia.

Ainoa asia mikä minua häiritsi, siitäkin huolimatta että naiset parveilivat poikaystäväni ympärillä heti silmäni käännettyä,  oli tuo länsimaisen miehen julkeus. Tuntui jollain tavalla rankalta katsella "isoisiä" kävelemässä käsikädessä  vain hieman itseäni vanhempien tyttöjen kanssa. Seksi on asia erikseen, eikä niistä asioista tarvitse kenenkään muun olla tietoinen, mutta eivätkö nämä miehet ole häpeissään tuodessaan sen julki. Järkyttävintä on huomata, että Pattayalla se on niin tavanomaista.

Pattaya antoi meille tilaisuuden tutustua tavaratarjontaan ja hieman hintoihinkin. Päätimme kuitenkin pidättäytyä varsinaisista ostoksista ja tehdä ne vasta reissun loppupuolella. Tämä sen vuoksi, että matkaa on vielä paljon jäljellä, eikä olisi kovinkaan mielekästä raahata matkamuistoja mukanaan. On silti hyvä silmäillä tarjontaa jo etukäteen, niin tulee ostokset suunniteltua huolella.

Asuimme viisi yötä brittihotellissa (Wanky Tankies) 450 bahtilla/yö ja viimeisen yön vietimme vähän laadukkaammassa hotellissa 650 bahtilla/yö. Tämä sen vuoksi, että halusimme uima-altaan, koska Pattayan ranta ei viemärivesien ja muun roskan takia ollut uinnille suotuisa. Emme kuitenkaan päässeet nauttimaan hotellin katolle sijoitetun uima-altaan suloista, sillä huonoksi onneksemme satoi koko iltapäivän.
Kävimme kolme kertaa hieronnassa, mikä oli puolet halvempaa kuin Changilla eli vain 100 bahtia/tunti. Tosin öljyhieronta jossa kävimme oli 200 bahtia eikä ollut mieluinen, turhaa lääppimistä meidän makuun.  Jalkahieronta oli parasta! :)

Kävimme myös kokeilemassa  sitä parafly juttua, mutta se oli pienoinen pettymys, koska ei tuntunut vatsanpohjassa ja kesti liian vähän aikaa. Pulitimme siitä touhusta yhteensä 700 bahtia. Kokeilimme myös jalkahoitoa, missä jalat laitettiin pienten kalojen sekaan veteen, jossa ne sitten näykkivät kuollutta ihoa jaloistamme. Se oli kyllä kokeilemisen arvoista, sillä sellaista tunnetta ei muualta saa. Kutitteli ja pisteli samaan aikaan. Se oli samalla pieni hymyhoito. :)

Pääsimme myös maistamaan eksoottisia herkkuja, eli skorppareita, heinäsirkkoja, liskoja, torakoita ja toukkia. Toukkia voisin syödä toistekin, maistuivat pähkinälle.

Nami :)




Siinä Pattaya pähkinänkuoressaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti