Sivut

Koh Chang

Koh Chang
enari.tauk@gmail.com

perjantai 4. marraskuuta 2011

Cha am (jatkoa)



Cha ami:sta jäivät lämpimät muistot, vaikka viimeinen päivä ei ollutkaan kovin ruusuinen.  Päivänä jona viimeksi päivittelin törmäsimme altaalla thaimaalaiseen pariskuntaan. Hetken jutusteltuani tämän kauniimman puoliskon kanssa, tämä pyysi meitä heidän seurakseen Hua hin:issa pidettäviin yömarkkinoihin. Otimme ystävällismielisen tarjouksen vastaan, vaikka hieman pelottikin lähteä noin vain vieraaseen autokyytiin. Illasta tuli kuitenkin unohtumaton, kun saimme maistaa ensimmäisen kerran oikein kunnolla thaimaalaista vieraanvaraisuutta. Yömarkkinoilla söimme ihanaa jäätelöä, missä lisukkeena oli thaimaalainen erikoisuus sticky rice (löysin uuden rakkauden :P ). Saimme selville, että suomalaistenkin tuntema pihapeli petangi on thaimaassa ihan kilpailtava ja seurattava urheilulaji ja pariskunta oli ihan innoissaan, kun tiesimme mikä se on. Illan päätteeksi menimme syömään paikallisten omaa herkkua mukhataa, mitä suosittelen ehdottomasti kaikille Thaimaan matkaajille. Ideana oli, että ruoka kokattiin itse annetuista aineksista. Tarjolla oli kaikenlaisia lihasta, sisäelimistä ja merenelävistä koostuvia suupaloja, joita grillailtiin juuri tätä varten tarkoitetussa pannussa, minkä ympärillä oli oma kourunsa keitolle, jonne ripottelimme erilaisia yrttejä ja nuudelia ja myös osa kalapaloista keitettiin tässä liemessä. Ihastuimme täysin tähän ruokailutapaan. Siinä olisi suomalaiseen ruokakulttuuriin vähän vaihtelua; hitaasti, palanen kerrallaan. :) Vatsat täynnä menimme vielä syömään niitä ostereita, kuten olimme luvannut.





Seuraavat päivät menivät lähinnä altaalla loikoillessa ja pokkareita ahmiessa. Kävimme kuitenkin myös ihmettelemässä Cha amin ainoaa nähtävyyttä 1924 rakennettua kuningas Vajiravudhin (Rama VI) palatsia. Olihan paikka tosiaan upea ja pelkästään vehreän puutarhan katseleminen oli mukavaa vaihtelua. Olimme kuitenkin odottaneet jotain hieman loisteliaampaa, kun kyse oli kuitenkin kuninkaan palatsista. Tästä huolimatta oli tuo mielestäni käymisen arvoinen paikka ja kävely palatsin piha-alueen ulkopuolella olevassa puistossa ja sen laidalla sijaitsevalla suoalueella oli virkistävää, sillä paikka kukoisti vehreyttään.




 Cha am oli melko pieni ja rauhallinen paikka, eikä pilattu turismilla. Ihmiset olivat jollain tavalla aidon ystävällisiä eivätkä rahanahneita, mikä esimerkiksi Sametilla näkyi hyvinkin vahvasti. En välttämättä valitsisi Cha amia matkakohteeksi, jos menisin parin viikon lomalle, johtuen sen ruskeahkoista rantavesistä. Tämän vuoksi auringonpalvojalle uima-allas on miltei must Cha amiin matkatessa. Hintataso oli erittäin miellyttävä, eli siis ruoka oli halpaa. Mitään muita ostoksia ei Cha amissa kuitenkaan kannata tehä, sillä tarjonta oli minimaalista.



Piti tulla Thaimaaseen asti nähdäkseen poroja :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti